Real Madrid geeft zegereeks vervolg tegen Rayo Vallecano

Real Madrid heeft dertien wedstrijden op rij gewonnen. Dit keer kon Rayo Vallecano weinig inbrengen tegen de Madrileense machine: 5-1. Cristiano Ronaldo maakte zijn achttiende (!) competitiedoelpunt.

Madrid had slechts negen minuten nodig om de leiding te nemen. Gareth Bale, die terugkeerde in de basisopstelling, gleed een voorzet van Toni Kroos binnen. In de veertigste minuut verdubbelde Sergio Ramos (foto) de marge door een hoekschop van James Rodríguez binnen te schieten. Rayo, dat dapper weerstand bood, gaf zich echter niet gewonnen en maakte nog voor rust de 2-1. Bueno tikte binnen na een schitterende aanval.

Na de hervatting moesten de bezoekers alsnog diep buigen. In het eerste kwartier na rust schoot Kroos van afstand raak en tikte Karim Benzema de 4-1 binnen. De Franse spits stond daarbij wel buitenspel, maar de treffer werd toch goedgekeurd. In de slotfase kwam ook Cristiano Ronaldo nog op het scorebord, dankzij een fout van doelman Cristian Álvarez, die de inzet van de Portugees door zijn handen liet glippen: 5-1. Ronaldo kwam dit seizoen nog in al zijn competitiewedstrijden tot scoren.

Dankzij de overwinning is Real Madrid koploper in de Primera División. De Koninklijke heeft een marge van vier punten op Valencia en Atlético Madrid (die beide een wedstrijd minder gespeeld hebben), terwijl Barcelona, dat net zoveel duels speelde, twee punten minder heeft.