Invallers Suarez en Neymar stellen orde op zaken voor Barça

UD Almería heeft toch het hoofd moeten buigen voor Barcelona. De Catalanen kwamen, mede dankzij invallers Luis Suarez en Neymar, in het Estadio de los Juegos Mediterráneos terug van een achterstand: 1-2. Zo werd een vervolg gegeven aan de midweekse zege op Ajax (2-0).

Barcelona moest uit tegen Almería orde op zaken stellen, nadat de laatste twee wedstrijden in de Primera División waren geëindigd in een nederlaag. Toch besloot trainer Luis Enrique een groot aantal vaste krachten te sparen: Dani Alves, Xavi, Luis Suarez en Neymar begonnen op de bank. Dat leek Barcelona voor rust fataal te worden, want na een vlijmscherpe counter schoot Thievy Bifouma Almería op voorsprong.

In de rust besloot Enrique om Suarez en Neymar (foto) alsnog in te brengen en de twee aanvallers waren in de 73ste minuut gezamenlijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Op aangeven van Suarez schoot Neymar zijn tiende competitietreffer binnen. Negen minuten later was Suarez opnieuw de aangever, toen linksback Jordi Alba het winnende doelpunt maakte: 1-2.

Sterspeler Lionel Messi slaagde er opnieuw niet in om het record van Telmo Zarra, die 251 competitietreffers maakte op het hoogste niveau in Spanje, te evenaren. De Argentijnse aanvaller kopte zowel voor als na rust uit kansrijke positie tegen de lat. Ook Suarez teisterde het aluminium. De lat voorkwam dat de Uruguayaan zijn eerste officiële treffer in dienst van Barcelona maakte.

Door de overwinning klimt Barcelona naar de koppositie in de Primera División. Real Madrid, Valencia en Atlético Madrid kunnen de Catalanen echter weer passeren, als zij dit weekeinde geen punten laten liggen.