Messi schiet uit tegen UD Almería vaak met scherp

Reacties

Lionel Messi doet zaterdagmiddag een nieuwe poging zich tot Spaans topscorer aller tijden te kronen. De Argentijnse aanvaller speelt met Barcelona om 16.00 uur bij UD Almería, één van zijn favoriete tegenstanders in uitwedstrijden.

Messi schiet uit tegen UD Almería vaak met scherp

Messi evenaarde afgelopen woensdag het Champions League-record van Raúl (71 goals) met twee goals tegen Ajax. Amper drie dagen later kan hij ook in de Spaanse competitie de topscorerstitel voor zich opeisen.

Messi staat al een paar weken op 250 competitiegoals voor Barcelona en heeft er nog maar één nodig om recordhouder Telmo Zarra te evenaren. Twee goals van de Argentijn in Almería betekent dat de voormalige topspits van Athletic de Bilbao (251 goals in 277 duels in La Liga) zijn record definitief kwijt is.

Mocht hij het nodig hebben dan kan Messi moed putten uit zijn individuele balans in uitwedstrijden tegen UD Almería. Hij was bij vier uitduels met de Rojiblancos al goed voor zes treffers, een gemiddelde van 1,50 goals per duel. Van alle 24 ploegen in La Liga waartegen Messi buiten Camp Nou meer dan eens in actie kwam, incasseerde alleen Deportivo La Coruña ook zoveel goals.

Favoriete tegenstanders Messi in uitduels in La Liga*
Tegenstander Duels Goals Gem.
UD Alméria    4    6    1,50
Deportivo La Coruña    4    6    1,50
Rayo Vallecano    4    5    1,25
Real Mallorca    5    6    1,20
Real Zaragoza    6    7    1,17
Racing Santander    6    7    1,17
Levante    6    6    1,00
Málaga    5    5    1,00
Osasuna    6    5    0,83

* alleen clubs waartegen Messi minstens twee keer in actie kwam

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.