Alles over de 250 goals van Messi in de Primera División

Reacties

Lionel Messi heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Eibar (3-0 zege) een mijlpaal in zijn loopbaan bij Barcelona bereikt. De Argentijn maakte zijn 250ste competitiedoelpunt in dienst van de Catalanen.

Alles over de 250 goals van Messi in de Primera División

Messi, die tegen Eibar in de 74ste minuut voor de 3-0 eindstand zorgde, had maar 285 wedstrijden nodig om tot 250 doelpunten in de Primera División te komen.

Messi maakte zijn eerste doelpunt in La Liga op 1 mei 2005 in het thuisduel met Albacete. Op aangeven van Ronaldinho zorgde hij toen in zijn zevende competitieduel voor Barcelona de stand in de slotfase naar 2-0.

Messi maakte 139 van zijn 250 competitiedoelpunten op het veld van Camp Nou. Voor dat aantal had hij slechts 141 wedstrijden nodig. De overige 111 goals kwamen tot stand in 144 optredens buiten Camp Nou.

Het doelpunt van Messi tegen Eibar was tevens zijn tweehonderdste officiële doelpunt in Camp Nou, dus inclusief duels in het bekertoernooi, Champions League en om de Spaanse Super Cup. Voor dat aantal had de Argentijn maar 208 wedstrijden nodig. Behalve zijn 139 competitiegoals produceerde Messi in Camp Nou zestien goals in het bekertoernooi, 37 in de Champions League en acht om de Super Cup.

Messi is nu nog maar één doelpunt verwijderd van het Spaanse doelpuntenrecord dat sinds 1955 in handen is van voormalig Athletic de Bilbao-aanvaller Telmo Zarra. Dat record kan hij zich volgende week zaterdag in de uitwedstrijd tegen Real Madrid toe-eigenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.