Laagvlieger Levante neemt punt mee uit Sevilla

Sevilla heeft drie dagen na de 3-1 thuiszege op Standard Luik in de Europa League punten laten liggen tegen Levante. Tien minuten voor tijd ging het mis in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan: 1-1.

De ploeg van trainer Unai Emery, op donderdag 27 november de volgende tegenstander van Feyenoord in Groep G van de Europa League, presteert dit seizoen uitstekend in de Primera División en kon bij een thuiszege op Levante in punten op gelijke hoogte komen met Barcelona.

Dankzij een doelpunt van Víctor Machín Pérez, beter bekend als Vitolo (foto), kwamen de Andalusiërs na ruim een half uur ook op voorsprong. Lang bleef het bij dat ene doelpunt, maar tien minuten voor tijd kreeg Sevilla de deksel op zijn neus: Víctor bepaalde de eindstand op 1-1.

Daardoor blijft Sevilla steken op 23 punten uit elf duels, waarmee het de vijfde plaats bezet. Koploper Real Madrid heeft vier punten meer. Levante staat ondanks het gelijkspel nog altijd achttiende in de Primera División.