Sevilla helpt Feyenoord met zege op Standard

Sevilla zette een flinke stap richting overwintering in de Europa League. In Groep G won de titelverdediger thuis met 3-1 van Standard Luik, de voornaamste concurrent van Feyenoord.

Sevilla kwam twee weken geleden uit tegen Standard niet tot winnen (0-0). In eigen huis verging het de Andalusiërs een stuk beter. Kevin Gameiro (foto) opende in de negentiende minuut de score na een corner.

Standard kwam dertien minuten later langszij via Joseph Mpoku, maar de thuisploeg ging alsnog met een voorsprong rusten na een fantastisch doelpunt. José Antonio Reyes zorgde na 42 minuten voor de 2-1 na een razendsnelle aanval over de as van het veld die hijzelf had opgezet. Standard hield lang hoop op de gelijkmaker, maar vlak voor tijd tekende Carlos Bacca voor de 3-1.

Door de zege verstevigt Sevilla zijn koppositie in Groep G, met acht punten uit vier duels. Standard staat met vier punten op de derde plaats, achter Feyenoord (zes) en vóór HNK Rijeka (vier).