Advocaat prikkelt Lens: 'Zijn boosheid is juist goed'

Reacties

Dick Advocaat heeft na afloop van de 1-5 zege bij Kasimpasa aangegeven dat hij nóg meer verwacht van Jeremain Lens. De aanvaller was tijdens de langverwachte zege van Fenerbahçe belangrijk met twee assists, maar heeft volgens zijn coach nog meer in zijn mars.

Advocaat prikkelt Lens: 'Zijn boosheid is juist goed'

Toen Lens in de 72ste minuut naar de kant werd gehaald door Advocaat liet hij duidelijk blijken daar niet blij mee te zijn. De 68-jarige Hagenaar stelde naderhand dat er geen sprake was van een probleem. 'Zijn boosheid is juist goed.'

Advocaat werkte bij PSV, AZ, Sunderland en nu dus Fenerbahçe samen met Lens en weet hoe de aanvaller in elkaar steekt. 'Ik ken hem al zó lang. Er is absoluut geen sprake van een probleem. Ondanks zijn twee assists kan hij nog zoveel beter. Ik verwacht dus ook meer van hem', aldus Advocaat, die liet weten dat Robin van Persie in de selectie ontbrak vanwege blessureleed. Gregory van der Wiel was wel basisspeler.

Voor Advocaat was het zijn eerste competitiezege in dienst van Fener. Die winstpartij was ook pure noodzaak na een 1-0 nederlaag bij Istanbul Basaksehir, een 3-3 remise tegen Kayserispor en een 0-1 verliesbeurt tegen Bursaspor bivakkeerde de topclub immers in de degradatiezone. Advocaat zinspeelde er de afgelopen dagen op de bezem door zijn team te halen en hield woord. Ten opzichte van het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-1) van afgelopen donderdag voerde de voormalig bondscoach van Oranje liefst vijf mutaties door.

'Deze overwinning is heel belangrijk voor ons', stelde Advocaat. 'Dit geeft vertrouwen en hopelijk is dit het begin van veel meer moois.' In tegenstelling tot na de eerdere duels was Advocaat nu wel tevreden. 'Deze reactie had ik eerder van de spelers verwacht. Iedereen deed er nu alles aan om te winnen. Natuurlijk zijn er nog verbeterpunten, maar daar gaan we aan werken.'

Door de overwinning klom Fenerbahçe naar de tiende plaats in de Turkse Süper Lig met nog altijd slechts vier punten. Istanbul Basaksehir leidt de dans met twaalf punten, twee meer dan kampioen Besiktas en Galatasaray. Zondag stuit Fenerbahçe in een poging de opmars voort te zetten voor eigen publiek op Gaziantepspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.