Advocaat kondigt impopulaire maatregelen aan

Reacties

Het volgende dramatische resultaat van Fenerbahçe zal niet zonder gevolgen blijven. Trainer Dick Advcaat gaat ingrijpen om de crisis het hoofd te bieden.

Advocaat kondigt impopulaire maatregelen aan

Fenerbahçe verloor zondag op eigen veld van Bursaspor (0-1), waardoor Advocaat nog immer wacht op zijn eerste zege in de Turkse competitie. De Haagse trainer had zich lopen verbijten in de eerste helft. 'Hun kleinste man scoort met het hoofd', mokte hij na afloop.

'Iedereen begrijpt de teleurstelling en de boosheid. Eén punt na drie duels is niet te accepteren. We moeten het juiste team maken dat voor de ploeg knokt. Ik heb een vergelijkbare situatie eerder meegemaakt bij Zenit. Daar nam ik impopulaire maatregelen. Ik denk dat ik dat hier ook moet gaan doen.'

'De titel wordt niet gewonnen in de eerste drie wedstrijden. Er is een lange weg te gaan, maar we kunnen zo niet verder gaan', aldus Advocaat. 'We moeten een oplossing vinden. Harde beslissingen nemen kan pijnlijk zijn, maar het brengt wel het beste bij de spelers naar boven. Het is een lastige situatie.'

Mede door de Financial Fair Play was Fenerbahçe beperkt in de mogelijkheden de selectie meer naar de zin van Advocaat in te richten. De Haagse coach zag onder anderen Jeremain Lens de overstap naar Istanbul maken.

'Het was extreem moeilijk de juiste spelers te vinden die het verschil kunnen maken. Een ander probleem is dat we te veel spelers van hetzelfde type hebben. We hebben er veel van', aldus Advocaat, die in Turkse media ook flink wordt aangepakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.