Lens geeft Advocaat eindelijk reden tot lachen bij Fenerbahçe

Reacties

Hij moest er 35 dagen op wachten, maar Dick Advocaat heeft eindelijk zijn eerste competitiezege binnen als trainer van Fenerbahçe. Mede dankzij een glansrol van Jeremain Lens rekende het elftal van de 68-jarige Hagenaar maandagavond met liefst 1-5 af met Kasimpasa.

Lens geeft Advocaat eindelijk reden tot lachen bij Fenerbahçe

Voor Fenerbahçe was een zege pure noodzaak na de mislukte competitiestart. Na een 1-0 nederlaag bij Istanbul Basaksehir, een 3-3 remise tegen Kayserispor en een 0-1 verliesbeurt tegen Bursaspor bivakkeerde de topclub in de degradatiezone. Advocaat zinspeelde er de afgelopen dagen op de bezem door zijn team te halen en hield woord. Ten opzichte van het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-1) van afgelopen donderdag voerde de voormalig bondscoach van Oranje liefst vijf mutaties door.

Onder anderen Gregory van der Wiel en Lens – die geschorst was tegen Luhansk – stonden aan de aftrap in het Recep Tayyip Erdogan Stadion. Robin van Persie daarentegen maakte geen deel van uit de selectie. Lens eiste een hoofdrol op met twee panklare assists. Nadat Josef de Souza Dias de score in de elfde minuut had geopend door koelbloedig af te ronden, fungeerde de Nederlandse buitenspeler met een fraaie pass als aangever van de 0-2 van Ozan Tufan. Met gebalde vuist begroette de opgeluchte Advocaat deze rake kopbal. Bij het scheiden van de markt voor rust stelde de niet zelfzuchtige Lens de volledig vrije Emmanuel Emenike bovendien in staat de derde goal binnen te tikken.

Helemaal op twee oren slapen kon Fenerbahçe niet in de tweede helft. Dankzij een benutte strafschop van Tunay Torun verkleinde Kasimpasa de marge in de 57ste minuut. Op dat moment was Van der Wiel al gewisseld, zoals even later ook Lens het veld moest ruimen. Mocht Kasimpasa nog hoop hebben gekoesterd op een positief resultaat, dan werd die in de 73ste minuut definitief de grond ingeboord. De aalvlugge Moussa Sow kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt van Emenike en maakte geen fout. Vlak voor tijd bepaalde invaller Ismail Koybasi de eindstand zelfs op 1-5.

Door de overwinning klom Fenerbahçe naar de tiende plaats in de Turkse Süper Lig met nog altijd slechts vier punten. Istanbul Basaksehir leidt de dans met twaalf punten, twee meer dan kampioen Besiktas en Galatasaray. Zondag stuit Fenerbahçe in een poging de opmars voort te zetten voor eigen publiek op Gaziantepspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.