Advocaat houdt mede dankzij Lens zicht op afscheid in stijl

Reacties

Fenerbahçe heeft zich met groot gemak geplaatst voor de halve finale van het Turkse bekertoernooi. Jeremain Lens was met een assist weer eens belangrijk tegen Kayserispor (3-0), dat in de heenwedstrijd al met dezelfde cijfers onderuit was gegaan.

Advocaat houdt mede dankzij Lens zicht op afscheid in stijl

Lens hoeft in de Süper Lig met negen assists alleen Wesley Sneijder (elf) en Ricardo Quaresma (tien) boven zich te dulden en bewees woensdagavond ook in het bekertoernooi zijn waarde. In de 35ste minuut kopte Jozef Souza op aangeven van de Oranje-international de 2-0 op het scorebord. Vijf minuten eerder had de Braziliaan zelf Aatif Chahechouhe al in staat gesteld de score te openen.

Na één helft wist coach Dick Advocaat het daardoor al zeker: de halvefinaleplaats zat in de tas. Een maand terug had Fenerbahçe het immers al met 0-3 gewonnen. Invaller Volkan Sen zorgde ervoor dat die cijfers nu weer op het scorebord kwamen. Lens was toen al naar de kant gehaald. De 29-jarige aanvaller was de enige Nederlander die in de basis begon. Robin van Persie en Gregory van der Wiel kwamen niet in actie.

De strijd om de Turkse beker is voor Advocaat de enige kans op een afscheid in stijl. In de Europa League werd Fenerbahçe uitgeschakeld door FK Krasnodar, terwijl de achterstand in de competitie op koploper Besiktas elf punten bedraagt. De 69-jarige Hagenaar maakte in maart bekend het na dit seizoen alweer voor gezien te houden bij de grootmacht uit Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.