Van Persie pakt hoofdrol bij zeldzame basisplaats

Fenerbahçe is in de Süper Lig ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Robin van Persie behoedde de formatie van trainer Dick Advocaat bij Karabükspor voor een zeperd (0-1).

Robin van Persie kwam voor het eerst dit kalenderjaar aan de aftrap bij een competitieduel. De aanvaller, die met Jeremain Lens en Gregory van der Wiel het Nederlandse smaldeel vormde in de basis van Fenerbahçe, kon aanvankelijk de ban niet breken.

Lens liet kort voor rust een van de mooiste kansen onbenut in de weinig verheffende eerste helft. In de tweede 45 minuten bleef de bevrijdende treffer van Fenerbahçe lang achterwege, totdat Van Persie zes minuten voor tijd zijn moment pakte. De aanvaller nam een mislukt schot van invaller Moussa Sow met links aan, draaide om zijn as en tikte de bal in het doel van Karabükspor.

Door de zege neemt Fenerbahçe derde plaats over van Galatasaray, dat nog wel een wedstrijd achter de hand heeft om de achterstand van een punt goed te maken. Fener heeft echter ook een ander ijzer in het vuur. Woensdag kan het zich scharen bij de laatste vier van het Turkse bekertoernooi als de return tegen Kayserispor op het programma staat. Het eerste duel eindigde in een 3-0 zege voor Fenerbahçe.