Nieuw debacle maakt beker nog belangrijker voor Advocaat

Fenerbahçe heeft de laatste kansen op de Turkse titel verspeeld. Konyaspor zette de formatie van trainer Dick Advocaat op eigen veld te kijk (2-3).

Deze week werd duidelijk dat Advocaat na dit seizoen vertrekt als trainer van Fenerbahçe. Dat nieuws zorgde niet voor extra motivatie getuige de pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen Konyaspor.

Ook de twee Nederlanders binnen de lijnen konden de slechte beurt niet voorkomen. Gregory van der Wiel had een basisplaats, terwijl Robin van Persie na ruim een half uur zijn entree maakte als vervanger van de geblesseerde Fernandão. Jeremain Lens ontbrak vanwege persoonlijke omstandigheden.

Fenerbahçe liep vrijdag steeds achter de feiten aan. Martin Skrtel had in de twintigste minuut een antwoord op de openingsgoal van Riad Bajic, die enkele minuten na de 1-1 Konyaspor weer op voorsprong zette. In de tweede helft vergrootte Omer Ali Sahiner de marge. Invaller Moussa Sow bracht in de 72ste minuut de spanning terug, maar het bleef voor Fenerbahçe daarbij. De pogingen van onder anderen Van der Wiel en Van Persie waren vergeefs.

Door de nederlaag is de achterstand op nummer één Besiktas tien punten gebleven, maar kan die marge groter worden als de koploper wel succes boekt. Fenerbahçe, de nummer vier in Turkije, moet daardoor alle kaarten zetten op de strijd om de Turkse beker om Advocaat met een prijs uitgeleide te kunnen doen. Fener staat met anderhalve been in de halve finale na de ruime zege bij Kayserispor (0-3) in de heenwedstrijd.