Fenerbahçe ontsnapt op valreep bij rentree Van Persie

Reacties

Adam Maher heeft zondag met Osmanlispor een bittere nederlaag geleden bij Fenerbahçe (1-0), dat dankzij de goal in extremis de derde plaats overnam van Galatasaray.

Fenerbahçe ontsnapt op valreep bij rentree Van Persie

Fenerbahçe had zich donderdag in het bekerduel met Kayserispor weer eens van zijn positieve kant laten zien. De formatie van Dick Advocaat gaf zondag het eerste succes na vijf duels zonder zege een vervolg tegen Osmanlispor.

Makkelijk ging het Fenerbahçe allerminst af. Osmanlispor, met Maher in de basis, hield ondanks een overwicht van de thuisploeg heel lang stand. In de 73ste minuut bracht Advocaat Van Persie in de hoop de ban te breken. De voormalig Feyenoorder kon bij zijn rentree na vier duels, waarvan twee door een schorsing, het onheil niet voorkomen. Die eer was weggelegd voor Mehmet Topal. Diep in blessuretijd bracht hij de bevrijdende 1-0 op het scorebord op aangeven van Jeremain Lens.

De late treffer leverde frustratie op bij Osmanlispor. Koray Altinay en Tiago Pinto moesten hun protesten bekopen met hun tweede gele kaart van de avond. Fenerbahçe is door de zege naar de derde plaats geklommen. Dat ging ten koste van Galatasaray, dat maandag de rollen weer kan omdraaien met een zege op Antalyaspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.