Concurrent Van Persie verschaft Advocaat wat lucht

Jeremain Lens heeft donderdagavond met Fenerbahçe uitstekende zaken gedaan in de kwartfinale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Dick Advocaat was in de heenwedstrijd tegen het Kayserispor van Deniz Türüc met 0-3 te sterk.

Fernandão, die Robin van Persie op de bank hield, was de gevierde man bij Fenerbahçe. De Braziliaanse spits tekende vlak voor rust voor de openingstreffer op aangeven van Lens en stond twintig minuten voor tijd op de juiste plek om een counter af te ronden.

Fenerbahçe kwam een kwartier voor tijd op een nog ruimere voorsprong, nadat Erkan Kas de bal in eigen doel werkte. Op dat moment stond Türüc, voormalig speler van Go Ahead Eagles, al tien minuten in het veld als invaller bij de thuisploeg. De Nederlander toonde dit seizoen al vaker zijn waarde voor Kayserispor, maar kon zijn ploeg ditmaal niet aan een zege helpen.

Bij Fenerbahçe speelde Lens de hele wedstrijd. Gregory van der Wiel zat niet bij de selectie van Advocaat, die door de ruime bekerzege op Kayserispor weer iets steviger in het zadel zit. Fenerbahçe won voor het eerst na vijf wedstrijden zonder zege en nam tevens revanche voor de pijnlijke 4-1 nederlaag in de competitie eind januari. De return in de bekerontmoeting is op 4 april.