Goal Lens helpt Fenerbahçe niet aan broodnodige winst

Fenerbahçe heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen met een gelijkspel bij hekkensluiter Gaziantepspor (1-1). Een doelpunt van Jeremain Lens hielp de Turkse ploeg niet aan de overwinning, waar het nu al vijf wedstrijden naar snakt.

Na een slechte reeks in de competitie raakt de titel steeds verder uit zicht voor Fener, dat deze week ook nog door FK Krasnodar (1-0) werd uitgeschakeld in de Europa League. Tegen hekkensluiter Gaziantepspor moest de ploeg van coach Dick Advocaat de stijgende lijn weer inzetten, maar Fenerbahçe kwam, zonder de geschorste Robin van Persie, al snel weer in de problemen.

Na elf minuten reageerde Sefa Yılmaz, middenvelder van Gaziantepspor, attent op een rebound door de bal alsnog in het doel te schieten. Fenerbahçe, met de weer in genade aangenomen Gregory van der Wiel in de basis, had niet lang nodig om de stand gelijk te trekken. Iets meer dan tien minuten later was het Lens die de stand gelijk trok. De rechtsbuiten nam een hoge voorzet vanaf rechts in één keer met een volley en zag zijn verwoestende inzet in de touwen belanden.

Na rust zorgde Moussa Sow nog enkele keren voor gevaar, maar tot een doelpunt kwam het niet. In de slotfase kwam Fenerbahçe nog goed weg toen een doelpunt van Gaziantepspor werd afgekeurd.

Na het gelijkspel staat Fenerbahçe nog altijd op de vierde plek, die recht geeft op Europa League-voetbal. Wel moet de ploeg van Advocaat oppassen dat het de aansluiting met de topdrie niet verder verliest. In dat kader zal het met spanning kijken naar het duel tussen nummer drie Galatasaray en koploper Besiktas dat maandag plaatsheeft.