Advocaat bijna zeker van handhaving in Premier League

Reacties

Dick Advocaat heeft met Sunderland nog één punt nodig om zich te handhaven in de Premier League. Het speelde thuis doelpuntloos gelijk tegen concurrent Leicester City, dat daardoor al wél veilig is. Tegelijkertijd hielp Tottenham Hotspur de Haagse manager door Hull City te verslaan.

Advocaat bijna zeker van handhaving in Premier League

Sunderland – Leicester City 0-0
Leicester City knokte zich met achttien punten uit de laatste zeven duels van de laatste plaats af. De laatste weken volgde Sunderland het voorbeeld van The Foxes met knappe zeges op Southampton (2-1) en Everton (0-2). De ploegen in opmars hielden elkaar zaterdagmiddag in evenwicht in het Stadium of Light zonder echt veel kansen te creëren.

Dat had ook te maken met het feit dat een gelijkspel voor beide degradatiekandidaten een gunstig resultaat was. Door de tussenstand op White Hart Lane (zie onder) waande Leicester zich met vier punten meer dan Hull City immers zeker van lijfsbehoud. Sunderland is dat nog niet, maar staat drie punten voor op de nummer achttien. Wel heeft de ploeg van Advocaat nog uitduels met Arsenal en Chelsea voor de boeg.

Tottenham Hotspur – Hull City 2-0
Tottenham Hotspur ging op de ranglijst weer over het Southampton van Ronald Koeman (zevende met één punt minder) heen door thuis met 2-0 te winnen van Hull City. De eerste zege van Spurs sinds 19 april was ook positief voor het Sunderland van Advocaat, omdat Hull met 37 punten en de achttiende plaats nog altijd afstevent op degradatie.

De gang van zaken op White Hart Lane pakte gunstig uit voor de Nederlandse trainer omdat The Tigers ondanks enkele prima mogelijkheden nalieten te scoren. Dat kwam de ploeg van manager Steve Bruce duur te staan toen Nacer Chadli na 54 minuten uit een voorzet van Erik Lamela wél trefzeker was en Danny Rose het voorbeeld van de voormalige FC Twente-speler zeven minuten later volgde.

Hull moet daardoor volgende week zondag thuis winnen van het Manchester United van Louis van Gaal om degradatie af te wenden. Sunderland heeft drie punten meer, maar wel een iets slechter doelsaldo (30-50 om 33-51) en zal bij een onwaarschijnlijke zege van Hull op United dus nog een punt nodig hebben om niet te degraderen naar het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.