Adriano kan Barça met vertrek in de problemen brengen

Reacties

Na vijf seizoenen vindt vleugelverdediger Adriano Correia het tijd voor meer speeltijd dan hij nu bij Barcelona krijgt. Met zijn vertrekwens kan hij de Catalanen wel eens met een probleem opzadelen.

Adriano kan Barça met vertrek in de problemen brengen

Tegenover het Spaanse Mundo Deportivo laat de zaakwaarnemer van de dertigjarige Braziliaan weten dat zijn cliënt ergens een vaste waarde wil worden. 'Hij is gelukkig bij Barça, kan met iedereen goed opschieten en heeft geweldige dingen meegemaakt', laat de agent weten dat er van onvrede weinig sprake is. 'Maar hij wil aan spelen toekomen.'

En dat is in Camp Nou geen vanzelfsprekendheid. Sinds zijn overstap van Sevilla naar Barça in 2010 geldt hij vooral als stopverf voor de beide backposities. Omdat Adriano als zowel links- als rechtsachter uit de voeten kan, kwam hij ieder seizoen wel tot een respectabel aantal wedstrijden (het afgelopen jaar zestien competitie-optredens) maar dat gebeurde veelal bij afwezigheid van de vaste waarden.

'Hij wil meer minuten, dát is de enige reden dat hij weg wil', aldus de zaakwaarnemer. 'We luisteren naar aanbiedingen die we krijgen en als er eentje bij zit die Adriano overtuigt, dan zullen we daarmee naar de clubleiding stappen en tot een bevredigende oplossing proberen te komen.' In Italiaanse media wordt AS Roma als mogelijke nieuwe bestemming genoemd, terwijl ook Liverpool op het vinkentouw zou zitten.

Spoeling
Mocht het tot een transfer komen, kan trainer Luis Enrique wel eens in de problemen komen. Vanwege het FIFA-transferverbod kan Barcelona pas in januari 2016 over nieuwe aankopen zoals Aleix Vidal - die als rechtsback kan spelen - beschikken. Met Dani Alves en Jordi Alba beschikt Barça over een vaste rechts- en linksback, maar daarachter is de spoeling dun.

Op rechts kunnen in geval van nood Martín Montoya, centrumverdediger Marc Bartra en de geflopte Douglas spelen, maar op links bestaat de back-up uit centrale verdedigers Thomas Vermaelen en Jérémy Mathieu. Luis Enrique zal er dus wel wat aan gelegen zijn om de goedlachse Braziliaan minimaal tot januari in Barcelona te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.