Alves is na turbulente week ook plots weer international

Reacties

Dani Alves is op de valreep alsnog opgeroepen voor de nationale selectie van Brazilië, die vanaf deze week in Chili strijdt om de Copa América.

Alves is na turbulente week ook plots weer international

In één week ziet de wereld er helemaal anders uit voor de rechtsback van Barcelona. Nadat hij met zijn club de Champions League had gewonnen, verlengde hij zijn aflopende contract in Camp Nou. En een paar dagen later staat de 32-jarige verdediger ook voor zijn terugkeer in het nationale team.

Alves kwam weer in beeld bij bondscoach Dunga door de blessure van zijn concurrent Danilo. De duurste verdediger aller tijden van Real Madrid, die deze zomer voor dertig miljoen euro FC Porto verruilt voor De Koninklijke, kampt met een enkelblessure. Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Honduras (1-0) hakte Dunga de knoop door om Danilo te vervangen voor de speler van Barcelona.

Alves kwam op 28 juni 2014 voor het laatst in actie voor Brazilië, toen de ploeg op het WK in eigen land in de achtste finale na strafschoppen won van Chili. De strijd om de Copa América in datzelfde Chili gaat in de nacht van donderdag op vrijdag van start. Brazilië begint zondag aan het toernooi met de wedstrijd tegen Peru.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.