Dani Alves maakt ommezwaai en blijft langer bij Barça

Reacties

Een dag na de presentatie van Aleix Vidal heeft Barcelona bekendgemaakt dat rechtsback Dani Alves twee jaar langer bij de club blijft, met een optie op nóg een seizoen. Daarmee komt er een einde aan een lange periode van speculaties.

Dani Alves maakt ommezwaai en blijft langer bij Barça

Er was namelijk al geruime tijd onzekerheid over de toekomst van de 32-jarige Braziliaan, die zelf meermaals klaagde over een gebrek aan respect vanuit de clubleiding. Zijn handtekening onder een nieuw contract bleef vervolgens lang uit en hij leek voor een vertrek te staan. Dani Alves, die over een paar weken transfervrij zou zijn, werd daardoor gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain en Manchester United. Hij blijft nu dus toch in Camp Nou.

Dat plaatst het aantrekken van Vidal van Sevilla in een ander licht. De verwachting was dat de 25-jarige Spanjaard, die op de gehele rechterkant uit de voeten kan, werd gehaald als vervanger van Dani Alves, hoewel de nieuwe aankoop vanwege de FIFA-straf die Barcelona kreeg pas in januari 2016 voor het eerst mag spelen. Hij zal nu echter de concurrentiestrijd moeten aangaan met de Braziliaan.

Daarmee toont Barcelona zich in de dagen na het winnen van de Champions League bijzonder slagvaardig op spelersgebied. Naast  het aantrekken van Vidal en het opnieuw vastleggen van Dani Alves rondden Jordi Alba en Pedro maandag hun eerder aangekondigde contractverlengingen af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.