Barça-aanwinst neemt straf voor lief: 'Dat geeft me de tijd'

Reacties

Aleix Vidal noemt zijn transfer naar Barcelona een droom die uitkomt. Bovendien ziet hij het niet als nadeel dat hij de komende maanden vanaf de tribune moet toekijken.

Barça-aanwinst neemt straf voor lief: 'Dat geeft me de tijd'

De geboren Catalaan arriveerde maandag in Camp Nou, alwaar hij zijn contract ondertekende en zijn eerste persconferentie als speler van Barcelona gaf. 'Ik leef in een droom', sprak hij de aanwezige journalisten toe. 'Het is moeilijk geweest om te komen waar ik nu ben, maar ik geniet er volop van. Ik heb bij veel clubs gespeeld, maar hopelijk is dit de laatste', sprak Vidal direct zijn wens uit om zijn loopbaan bij Barcelona af te sluiten.

De speler die op de gehele rechterflank uit de voeten kan, speelde in de jeugd al een jaartje voor Barcelona, waarna hij ook nog uitkwam voor FC Cambrils, Real Madrid. Gimnàstic, Reus, Espanyol en CF Damm. Zijn profcarrière voerde hem uiteindelijk langs Panthrakikos, Pobla Mafumet, Gimnàstic, Mallorca en Almería, voordat hij vorig seizoen bij Sevilla belandde.

Daar gold hij dit seizoen als revelatie en verdiende hij zijn droomtransfer. De verwachting is dat hij vooral gehaald is als concurrent van rechtsback Dani Alves, die vermoedelijk vertrekt. Vidal kent zijn cijfers. 'Ik heb dit seizoen een aantal keren als rechtsback gespeeld, we hebben in die duels niet één keer verloren. Als Dani Alves blijft zal ik de concurrentie met hem aangaan, maar hij is de beste rechtsback ter wereld.'

Wie er ook vertrekt of nog arriveert bij Barça, de eerste maanden zal Vidal sowieso niet spelen. Vanwege het transferverbod dat de club kreeg van de FIFA, mag Vidal pas in januari debuteren. Tot die tijd moet hij het dus doen met een plek op de tribune, maar dat deert hem niet. 'Geen probleem, dat geeft me juist de tijd om me aan te passen en nieuwe systemen te leren', bekijkt de aankoop van de kersverse Champions League-winnaar het positief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.