Vidal bezorgt Sevilla eenvoudige zege op Fiorentina

Sevilla heeft dankzij twee doelpunten en een assist van Aleix Vidal het heenduel met Fiorentina in de halve finale van de Europa League eenvoudig gewonnen (3-0). De Italianen hebben daardoor een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de eindstrijd.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, want al na vijf minuten kreeg Mario Gomez op aangeven van Joaquín een uitstekende mogelijkheid. De Duitse spits schoot echter over het doel van Sergio Rico. Sevilla was efficiënter, want de eerste kans was meteen raak. Van net binnen het strafschopgebied schoot Vidal geplaatst binnen na goed terugleggen van Carlos Bacca.

Fiorentina ging op zoek naar de gelijkmaker en was via Matías Fernández kort na de treffer van Sevilla al dichtbij, maar de Chileen schoot over. Ook miste Mohamed Salah voor rust een goede kans op 1-1. De tweede helft was zeven minuten oud toen Vidal zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Doelman Neto verwachtte een voorzet, maar de vleugelspeler schoot in de korte hoek.

De Andalusiërs controleerden de wedstrijd na de 2-0 en kwamen nauwelijks in gevaar. Een gouden wissel van trainer Unai Emery zorgde er voor dat Sevilla een kwartier voor tijd nog verder uitliep. Amper een minuut in het veld verlengde Kevin Gameiro een inzet van Vidal, waarmee hij de dubbele confrontatie met Fiorentina al na één wedstrijd leek te beslissen. Of er moet in Florence een wonder gebeuren.

Sevilla lijkt in ieder geval op weg op geschiedenis te schrijven, want na de winst van de Europa League in 2006, 2007 (toen nog de strijd om de UEFA Cup) en 2014 kan het de eerste club worden met vier eindzeges. Op dit moment is Sevilla samen met Internazionale, Juventus en Liverpool al de meest succesvolle club in de geschiedenis van de UEFA Cup/Europa League.