Adrián schiet Villarreal in extra speeltijd langs Liverpool

Reacties

Villarreal heeft dankzij een doelpunt in de 92ste minuut gewonnen van Liverpool in het eerste halvefinaleduel in de Europa League. Adrián López viel een kwartier voor tijd in en bezorgde zijn ploeg in extremis na een fraaie aanval de prima uitgangspositie: 1-0.

Adrián schiet Villarreal in extra speeltijd langs Liverpool

Het treffen met Liverpool had voor de Spanjaarden een speciaal tintje. Villarreal dankt zijn bijnaam El Submarino Amarillo namelijk aan een nummer van The Beatles, de legendarische popgroep, die onlosmakelijk aan de stad Liverpool verbonden is. Eind jaren zestig nam de Spaanse club die bijnaam aan nadat een priester het nummer Yellow Submarine van de immens populaire band had opgezet in een lokale bar. Het kleine Villarreal vond daarmee eindelijk zijn eigen identiteit en de eenheid waarmee het kon promoveren naar de Spaanse derde divisie. Een kleine vijftig jaar later schalde het popnummer traditioneel door Estadio El Madrigal voorafgaand aan het duel met de Engelse grootmacht.

Het eerste duel in het tweeluik tussen Villarreal en Liverpool begon met een kans voor Joe Allen. De Welshman kreeg de bal na vijf minuten prompt voor zijn voeten na een van richting veranderde voorzet van Adam Lallana. De middenvelder schoot echter recht in de handen van doelman Sergio Asenjo. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Via pogingen van Roberto Soldado en Tomás Pina drong Villarreal aan, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de Spaanse nummer vier niet.

Jürgen Klopp en Marcelino García Toral hadden het in de tweede helft aan de stok, omdat de Duitser zich ergerde aan het voortdurende geklaag van zijn collega. De ruzie werd onder leiding van scheidsrechter Damir Skomina echter alweer snel bijgelegd.
Jürgen Klopp en Marcelino García Toral hadden het in de tweede helft aan de stok, omdat de Duitser zich ergerde aan het voortdurende geklaag van zijn collega. De ruzie werd onder leiding van scheidsrechter Damir Skomina echter alweer snel bijgelegd.

Het tweede bedrijf begon met een kopbal van Cédric Bakambu op de paal. De Congolees, die dit seizoen al negen keer het net vond in de Europa League, knikte uit een corner hard tegen de buitenkant van de eerste paal. Aan de andere kant raakte Roberto Firmino namens de bezoekers eveneens het aluminium. Asenjo duwde het schot in de korte hoek van de Braziliaan, die van Jürgen Klopp in de spitspositie de voorkeur kreeg boven Christian Benteke en Daniel Sturridge, tegen de paal.

Bakambu leek het duel drie minuten voor tijd te beslissen, maar zijn inzet van dichtbij werd knap gekeerd door Simon Mignolet. In de extra tijd kwam die beslissing er alsnog. Denis Suárez controleerde een lange bal perfect en legde breed op de ingevallen Adrián, die voor leeg doel kon intikken. Villarreal bezorgt Liverpool daarmee de eerste nederlaag in het huidige Europa League-toernooi.

De laatste drie keren dat de Spanjaarden in een Europese halve finale stonden, was dat ook het eindstation (Europa League 2010/11 tegen FC Porto, Champions League 2005/06 tegen Arsenal en UEFA Cup 2003/04 tegen Valencia). Komende donderdag reist de ploeg in ieder geval met een hoopgevend resultaat af naar Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.