ADO toont beterschap met winst op tien man van NAC

ADO Den Haag heeft zich hersteld van de blamerende 7-0 nederlaag van vorige week bij PSV. Tegen het in 2013 met drie zeges goed gestarte NAC Breda boekte ADO de eerste overwinning na de winterstop: 2-1. Met een man meer kwam de voorsprong in de slotfase nog in gevaar.

NAC reisde af naar Den Haag als gedeelde Eredivisiekoploper (samen met FC Utrecht) van het kalenderjaar, maar daar was geen moment iets van te merken. ADO maakte in eigen huis de dienst uit en kreeg in de eerste helft al enkele goede kansen om de score te openen.

De in de winter aangetrokken Santi Kolk kon zijn eerste basisplaats na drie minuten echter niet bekronen met een kopbal, terwijl NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar ook redding bracht bij een schot van afstand van Danny Holla en een inzet van Mike van Duinen, die verzuimde te profiteren van een zachte terugspeelbal van Sepp De Roover.

De enige serieuze kans voor NAC was voor Rick ten Voorde. ADO-doelman Gino Coutinho was hem echter de baas in een één-tegen-één-situatie. Het was vlak na rust dan ook ADO dat op voorsprong kwam. De bal bleef in het zestienmetergebied van NAC hangen na een corner van Danny Holla en Charlton Vicento (op de foto in duel met De Roover) haalde de trekker over.

Toen Jens Janse na 65 minuten zijn tweede gele kaart van de avond kreeg, leek het Bredase verzet definitief gebroken. Kort daarna gooide het elftal van trainer Maurice Steijn het duel in het slot. Tjaronn Chery zorgde na een steekpass van Kevin Jansen voor de 2-0 met een geplaatst schot in de verre hoek.

In de slotfase vond NAC nog wel aansluiting dankzij een rake kopbal van Ten Voorde, maar ADO gaf de overwinning met een man meer niet meer uit handen. Dat was te danken aan Coutinho, die invaller Elson Hooi in kansrijke positie van scoren afhield.

Door de overwinning behoudt ADO de positie in het linkerrijtje. Met 28 punten is het achtste met vier punten meer dan AZ, dat tiende staat. NAC is dertiende met 23 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.