NAC Breda zet opmars voort met triomf op PEC Zwolle

NAC Breda heeft zaterdag voor de derde keer op rij een wedstrijd in winst omgezet. PEC Zwolle verloor tijdens het Avondje NAC met maar liefst 3-0, waarbij Diederik Boer een negatieve hoofdrol opeiste bij de bezoekers.

De doelman ging na veertig minuten spelen opzichtig in de fout na een terugspeelbal van Darryl Lachman. Boer wilde Anthony Lurling uitkappen, maar verslikte zich in de aanvaller van NAC, die vervolgens niet het net kon vinden. In plaats van te scoren stuitte hij op Joost Broerse, waarbij scheidsrechter Reinold Wiedemijer een handsbal constateerde.

Wat volgde was de rode kaart voor Broerse en een strafschop voor de thuisclub, die door Jordy Buijs onberispelijk binnen werd geschoten. Direct na de rust was het weer raak voor de club uit Breda. Het tiental van trainer Art Langeler verdedigde niet alert bij de treffer van Nemanja Gudelj, waar een schitterende actie van Lurling aan vooraf ging.

StiftbalDe inmiddels 35-jarige aanvaller van NAC verschalkte Boer met een fraaie stiftbal, maar zag zijn inzet op de lat belandden, waarop Gudelj alert reageerde en de 2-0 binnen kopte. Dat bleek de nekslag voor de Zwollenaren te zijn.

Het tiental van Langeler ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wist in het laatste half uur ook geen potten breken. Integendeel, het werd alleen maar vervelender voor PEC. Namens de ploeg van trainer Nebosja Gudelj maakte Anouar Hadouir de laatste treffer van de avond: 3-0.

NAC doet in 2013 zeer goede zaken. De Brabanders wonnen alweer de derde wedstrijd op rij, waardoor ze klimmen naar de dertiende plaats in de competitie. Zwolle staat daarentegen na 21 speelronden net boven de degradatiestreep, met evenveel punten als de nummer zestien Roda JC Kerkrade, maar met een positiever doelsaldo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.