Transferperiode leidt ook bij ADO tot interne spanningen

Behalve bij Vitesse heeft het verloop van de recente transferperiode ook bij ADO Den Haag tot spanningen geleid. Trainer Maurice Steijn rekende erop dat er een vervanger zou komen voor de aan FC Utrecht verkochte Jens Toornstra. De club uit de Hofstad probeerde tevergeefs Kamohelo Mokotjo los te weken bij Feyenoord en Mitchell Donald bij Roda JC.

Transferperiode leidt ook bij ADO tot interne spanningen

Dit tot grote ergernis van Steijn (foto), want enige aanwas was hem wel toegezegd. De trainer botste vorige week hevig met algemeen directeur Cees Driebergen. Steijn weigert op het voorval in te gaan. Maar stelt: 'Alleen als er geen blessures of schorsingen komen, is de doelstelling voor een plek bij de top-twaalf in de Eredivisie realistisch.'

Steijn raakte sinds het begin van het seizoen al Ahmed Ammi en Aleksander Radosavljevic kwijt aan VVV-Venlo. Robert Zwinkels en Gábor Horváth vielen weg met zware blessures. In januari verloor hij dus zijn beste speler in Toornstra. Daarvoor in de plaats kon de club alleen Dico Koppers (Ajax) en Santi Kolk (geen club) terughalen.

Plan van aanpakDriebergen werkt echter hard aan plan van aanpak dat hij dinsdag moest inleveren bij de licentiecommissie van de KNVB die zijn club onlangs indeelde in categorie 1. Hierin worden clubs met een slechte financiële situatie onder curatele gesteld.

'Ik snap de sportieve zorgen van een trainer, maar zo'n spanningsveld is altijd aanwezig', zegt Driebergen. Financieel gezien kunnen we in het geval van Toornstra spreken van de beste uitgaande transfer sinds jaren. ADO is geen Barcelona of Real Madrid die elke speler kunnen houden. Wij hebben nu extra vet op de botten en willen graag zo snel mogelijk terugkeren in categorie 2.' (Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen