Ontketend PSV na rust op schot tegen ADO Den Haag

PSV heeft zich zonder moeite ontdaan van ADO Den Haag. In Eindhoven was de ploeg van trainer Dick Advocaat met 7-0 te sterk. Na de eerste helft, waarin PSV veel kansen miste, stond er slechts 1-0 op het scorebord.

Via een aanval over de rechterkant maakte Georginio Wijnaldum al in de negende minuut de openingstreffer. ADO kwam nauwelijks aan voetballen toe in het Philips Stadion doordat PSV constant druk uitoefende.

Doelman Gino Coutinho hield zijn ploeg met enkele reddingen op de been in de eerste helft, maar kon niet voorkomen dat de voorsprong na de pauze werd uitgebreid. Een eigen goal van Christian Supusepa betekende de 2-0 voor PSV.

Na de 2-0 werd het voor ADO lastig om nog voor een stunt te zorgen, wat de ploeg qua spel ook uitbeeldde. PSV mocht vrij voetballen en kwam daardoor al snel op 3-0, dankzij een vrije trap van Dries Mertens. Nog geen twee minuten later dacht Coutinho redding te brengen op een schot van Jeremain Lens, maar zijn bal verdween via de hand van de keeper achter de lijn: 4-0.

Naarmate de minuten verstreken groeide het vertrouwen van PSV en zakte de moed bij ADO steeds verder in de schoenen. De Eindhovenaren roken bloed en gingen soeverein aan het werk om een monsterscore neer te zetten.

Via Jürgen Locadia en een afstandsschot van Mertens werd het uiteindelijk 6-0. Als kers op de taart zorgde Wijnaldum er op aangeven van Locadia voor dat de eindstand op 7-0 kwam te staan, waardoor PSV de meest productieve ploeg van Europa blijft. Ook staat het elftal vier punten voor op FC Twente, dat zondag in eigen huis tegen FC Utrecht speelt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.