NAC Breda verrassende 'koploper' Eredivisie van 2013

In de aanloop naar de 21ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan ADO Den haag en NAC Breda tegenover elkaar in het Kyocera Stadion.

NAC Breda verrassende 'koploper' Eredivisie van 2013

ADO DEN HAAG - NAC BREDA

ADO Den Haag speelde het vaakst gelijk van alle ploegen in de Eredivisie. Tien keer stapte de ploeg van trainer Maurice Steijn met een punt van het veld.

NAC Breda ondernam van alle ploegen de minste doelpogingen in de Eredivisie (161).

NAC is uitstekend uit de winterstop gekomen met drie zeges op rij. Nooit eerder slaagde de Brabantse club erin om een kalenderjaar zo sterk te starten.

NAC Breda is tevens de enige ploeg die nog geen treffer incasseerde in 2013.

Het clubrecord voor de Bredanaars staat op vijf competitieduels zonder tegentreffer.

Voor de 66ste keer staan de ploegen tegenover in Eredivisieverband. Beide teams wonnen 25 keer, vijftien keer kende de strijd geen winnaar. ADO Den Haag maakte wel meer treffers. 120 tegen 94.

ADO bleef in vier van zijn laatste zes thuisduels ongeslagen, maar behaalde daarin slechts negen punten (W2, G3, V1).

NAC kwam in zijn eerste vijf uitduels van dit seizoen niet tot winst (G1, V4). Daarna verloren de Brabanders maar één van hun vijf daaropvolgende uitduels (W2, G2, V1).

NAC won dit seizoen twee van zijn tien uitwedstrijden. Daarbij kwam de ploeg telkens tot vier treffers: 1-4 bij VVV-Venlo en 0-4 bij RKC Waalwijk. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's