Achenteh: 'We leken wel een stel meiden'

Reacties

Rochdi Achenteh moest na afloop van de nederlaag bij FC Utrecht (3-1) zijn trainer Peter Bosz volledig gelijk geven. De coach van de Arnhemmers was uitermate boos over de instelling van de spelers van Vitesse, waar Arnold Kruiswijk nota bene op zijn dertigste verjaardag tot schlemiel uitgroeide.

Achenteh: 'We leken wel een stel meiden'

'Bosz was niet redelijk boos, hij was écht pissig op ons', aldus de linksback in gesprek met NOS. 'Ik geef hem groot gelijk. We spelen in de eerste helft als een stel meiden. We hebben, met alle respect, een veel betere ploeg dan FC Utrecht. Maar zij zetten de schouders eronder en wij doen dat niet. Daarom heeft Utrecht terecht gewonnen. We wisten wat ons te wachten stond, dat heeft de trainer de hele week gezegd. Wij moeten onszelf kwalijk nemen dat we daar dus niks mee gedaan hebben. We dachten het wel op negentig procent af te kunnen, maar dat kan niet op dit niveau.'

Voor Achenteh was er ook goed nieuws. Hij werd voor het eerst geselecteerd voor het Marokkaanse elftal. Badou Zaki verkoos hem in zijn keurkorps voor de oefenduels met Benin en Zimbabwe.

'Ik had er wel op gehoopt na de stijgende lijn die ik de afgelopen weken heb laten zien. Met de kwaliteiten die ik heb, denk ik een bijdrage te kunnen leveren aan ons elftal. De Afrika Cup is volgend jaar in ons land, dus daar hopen we goed te presteren. Ik ga mijn stinkende best doen', besloot Achenteh, die evenals ploeggenoot Zakaria Labyad, Karim el Ahmadi (Feyenoord), Oussama Assaidi (Stoke City) en Nordin Amrabat (Málaga) op de lijst werd gezet door de bondscoach.

Kruiswijk
Bij Vitesse kende Kruiswijk een zeer ongelukkig duel. Hij was de aanleiding voor de 3-1 van FC Utrecht door voor een overtreding op Rubio Rubin zijn tweede gele kaart te krijgen. De strafschop werd benut door Ruud Boymans, hetgeen de beslissing van het duel in Utrecht betekende. 'Hij trok mij eerst naar de grond, dus hij deed dat wel slim en mij mag het niet gebeuren', was Kruiswijk schuldbewust over het cruciale moment.

Ook Kruiswijk onderschreef de conclusie van Bosz. 'Van onze kant was dit de minste wedstrijd van dit seizoen. Dat zat voornamelijk tussen de oren. We krijgen vandaag een tikkie, maar moeten er niet te veel over nadenken. We krijgen nu Feyenoord thuis en dat is weer een heel andere wedstrijd. Ik ga mijn verjaardag nog wel proberen te vieren. Een extra drankje, laten we dat maar doen. Misschien dat het dan lukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.