De Wit: 'Financiële stappen gezet, maar de ambitie blijft'

Reacties

Algemeen directeur Joost de Wit is positief ondanks het verlies van 4,5 miljoen euro tijdens het afgelopen boekjaar. De leiding van Vitesse kijkt met een realistische blik naar de toekomst, maar moet ook de ontwikkeling van de club bewaken.

De Wit: 'Financiële stappen gezet, maar de ambitie blijft'

'We hebben afgelopen seizoen hard gewerkt om kosten te besparen en tegelijkertijd onverminderd ambitieus te zijn', aldus De Wit op de clubwebsite. 'We bedrijven topsport door, ondanks de kostenbesparing, gericht te investeren in de Vitesse Voetbal Academie, scouting en innovatie.'

'Op termijn moet dit zorgen voor een grotere instroom van zelf opgeleide spelers en goed gescoute spelers in de hoofdmacht, welke een zekere transferwaarde vertegenwoordigen', vervolgt de algemeen directeur. 'Op deze manier blijft de ambitie overeind en kunnen financiële stappen worden gezet, op weg naar een toekomst met een gezonde bedrijfsvoering en de onverminderde maar realistische ambitie.'

Vitesse schrijft een nettoverlies van 4.4 miljoen euro. Een schijntje ten opzichte van de 24,5 miljoen euro van een jaar eerder, al worden enorme verliezen gemaskeerd door transfers van Wilfried Bony en Marco van Ginkel. De Arnhemse club heeft afgelopen seizoen flink geïnvesteerd in de Vitesse Voetbal Academie, scouting en innovatie en blijft daarmee onverminderd ambitieus.

In lijn met de ambities van de club moeten zelf opgeleide spelers op termijn de basis van het eerste elftal gaan vormen. Maar de cijfers maken duidelijk dat Vitesse de komende jaren een extra jasje zal moeten uitdoen. Salarissen gaan omlaag en de club zal opnieuw spelers moeten verkopen. Vitesse meent ondanks het geleden verlies binnen de regels van het Financial Fair Play te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.