Vitesse opnieuw in de rode cijfers

Reacties

Vitesse heeft over het boekjaar 2013/14 een nettoverlies geleden van 4,5 miljoen euro. Een schijntje ten opzichte van de 24,5 miljoen euro van een jaar eerder, al worden enorme verliezen gemaskeerd door transfers van Wilfried Bony en Marco van Ginkel.

Vitesse opnieuw in de rode cijfers

Na de dieprode cijfers in 2012/13 beloofde de club een flinke saneringsslag te maken. Daar slaagde de club gedeeltelijk in. De totale bedrijfslasten gingen omlaag van 34,4 naar 31,5 miljoen euro, mede dankzij een forse bezuiniging op de salariskosten. Was Vitesse twee jaar geleden nog twintig miljoen euro kwijt, over het afgelopen jaar was dat nog maar 18,5 miljoen euro, zo berekende VI. Dit was onder meer te danken aan het vroegtijdige afscheid van grootverdiener Jonathan Reis.

Ofschoon de club de netto-omzet met een klein miljoen zag stijgen (van 11,7 naar 12,6 miljoen euro) was het bedrijfsresultaat nog altijd een kleine negentien miljoen euro negatief. Dat het nettoverlies uiteindelijk bleef steken op 4,5 miljoen euro, had de club te danken aan de goede resultaten op de transfermarkt. De club behaalde 14,3 miljoen euro aan vergoedingssommen binnen. Belangrijkste troeven waren de zomerse transfers van Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea).

De cijfers maken eens te meer duidelijk dat Vitesse de komende jaren een extra jasje zal moeten uitdoen. Enerzijds ligt er een enorme druk op de commerciële afdeling om de matige netto-omzet te verbeteren, anderzijds zal er verder gesneden moeten worden in de spelersgroep. Salarissen gaan omlaag en de club zal opnieuw spelers moeten verkopen. Vitesse meent ondanks het geleden verlies binnen de regels van het Financial Fair Play te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.