Bosz baalt van Vitesse: 'Zonder mentaliteit ben je geen top'

Reacties

Peter Bosz had na afloop van de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht geen goed woord over voor zijn ploeg. De trainer van Vitesse hekelde de instelling van zijn ploeg, die uit de vier voorgaande competitiewedstrijden in de Eredivisie nog tien punten had gepakt.

Bosz baalt van Vitesse: 'Zonder mentaliteit ben je geen top'

'Ik ben boos en teleurgesteld', begon Bosz zijn analyse bij de NOS. 'Het is namelijk niet een kwestie van wie de betere voetballers had, het ging om wie de absolute wil had om te winnen. Dat heb ik vandaag bij ons totaal gemist. Hoe kom ik los van mijn man, hoe hard speel je de ballen in en zo nog veel meer. Dát is voor mij mentaliteit. Al heeft het uiteindelijk misschien ook wel met kwaliteit te maken. Als je de juiste mentaliteit niet op kunt brengen, dan ben je geen top', zo luidde zijn harde conclusie.

Het puntenverlies volgt op het vorige week tot twee keer toe weggeven van een voorsprong tegen NAC Breda (2-2). 'Maar we hoeven nu niet ineens alles om te gooien. Dat zou onzin zijn. We hebben hiervoor goed en soms geweldig gespeeld. Dit is een heel duur leermoment voor jongens die nog niet zo lang op dit niveau spelen. Het is mijn taak om ze alles uit te leggen en beter te maken.'

Bosz wilde ook niets weten van de bekerverplichtingen als oorzaak van het slechte optreden. FC Dordrecht werd midweeks verslagen. 'Welnee, want aan het einde van de wedstrijd kunnen we wel opbrengen wat er gevraagd wordt. Utrecht probeert er in thuiswedstrijden bovenop te vliegen, eigenlijk is dat voor ons ideaal om er vervolgens voetballend onderuit te voetballen. Maar dat hebben we heel slecht gedaan. Een onvoldoende', zo besloot hij zijn analyse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.