AC Milan neemt Alex transfervrij over van PSG

Reacties

Alex is in Milaan gearriveerd om zich medisch te laten keuren door zijn nieuwe werkgever AC Milan. De Italiaanse topclub wordt de vierde werkgever in Europa voor de voormalige verdediger van PSV. Dat hebben de Rossoneri zojuist bekend gemaakt.

AC Milan neemt Alex transfervrij over van PSG

Alex speelde de afgelopen twee seizoenen voor Paris Saint-Germain, waar zijn contract deze zomer afliep. De 31-jarige Braziliaanse mandekker was in die twee jaargangen een vaste waarde in de defensie van de Franse kampioen, maar mocht desondanks vertrekken. PSG heeft zijn vervanger al in huis. David Luiz kwam eerder al voor vijftig miljoen euro over van Chelsea.

De landgenoot van Alex werd daarmee niet alleen de duurste verdediger aller tijden, maar zorgde er ook voor dat er een teveel aan niet-Europeanen (het maximum is vier) in de selectie van trainer Laurent Blanc dreigde te komen.

Alex koos er daarom voor transfervrij de overstap te maken naar Milan, dat het ontslag van trainer Clarence Seedorf nog altijd niet officieel heeft gemaakt. Voor De Tank – die bijnaam verdiende Alex tussen 2004 en 2007 bij PSV – is Milan na Santos, Chelsea, PSV en PSG zijn vijfde werkgever en zijn vierde in Europa. Hij tekent naar verluidt een tweejarig contract.

Met het aantrekken van Alex hoopt Milan eindelijk een waardig opvolger van Thiago Silva in huis te hebben gehaald. Sinds de huidige aanvoerder van PSG en de Braziliaanse nationale ploeg in 2012 voor 42 miljoen euro de omgekeerde weg bewandelde, gingen de prestaties van Milan drastisch bergafwaarts met de zevende plaats van dit seizoen als sprekend voorbeeld.

Alex beseft maar al te goed waarom hij is aangetrokken. 'We moeten Milan terugbrengen naar waar het hoort: in de Champions League.' Overigens had hij al eerder de kans om in San Siro te spelen. 'Toen ik met Milan tegen PSV speelde kwam ik Carlo Ancelotti (toen de trainer, red.) tegen in de dug-out. Daarna heb ik nog met hem samengewerkt bij Chelsea en PSG. Ancelotti is een fantastische man, hij is als een vader voor me', aldus Alex over de Real Madrid-coach.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.