Chelsea bevestigt akkoord met PSG over David Luiz

Reacties

David Luiz verlaat Chelsea voor een overgang naar Paris Saint-Germain. Beide clubs zijn het eens over een transfersom van ruim 49 miljoen euro, meldt de Londense club vrijdagavond.

Chelsea bevestigt akkoord met PSG over David Luiz

Indien Luiz het met PSG eens wordt over de contractvoorwaarden en zijn medische keuring zonder problemen doorstaat, is de transfer een feit. Zodra de transfer rond komt mag Luiz (27), die in Londen nog tot 2017 vastligt, zich in één klap de duurste verdediger aller tijden noemen.

Die eretitel is nu voor Thiago Silva, uitgerekend ook speler van PSG, weggelegd. Hij vertrok in 2012 voor 44 miljoen van AC Milan naar de Franse hoofdstad. Beide spelers vormen deze zomer op het WK het hart van de defensie bij gastland Brazilië, voor velen een van de grote favorieten voor de eindzege.

Chelsea wilde Luiz liever niet kwijt, maar stemde in met de aanbieding vanwege de strikte regels rondom Financial Fair Play, waaraan het niet dreigt te voldoen. PSG kreeg vanwege het zich niet houden aan de regels rondom FFP onlangs een flinke boete van de UEFA, maar dat is voor de Parijse club blijkbaar geen reden het wat rustiger aan te doen op de transfermarkt.

Tegenover de komst van Luis staat waarschijnlijk een vertrek van zijn landgenoot Alex. De voormalige verdediger van onder meer PSV en Chelsea heeft een aflopend contract en de kans is groot dat die niet verlengd wordt. Hoewel de 31-jarige mandekker basisspeler is bij de hoofdstedelingen, zit zijn land van herkomst hem niet mee. Franse clubs mogen maar vier niet-Europeanen opstellen, waardoor Alex' contractverlenging op de tocht komt te staan.

Lijst
Overigens deed Chelsea vrijdag opzien baren door Frank Lampard op een lijst te plaatsen met spelers die transfervrij mogen vertrekken. Er hoeven echter geen conclusies aan die beslissing verbonden te worden, want Chelsea en Lampard gaan pas na het WK praten over een mogelijke contractverlenging. Ook Samuel Eto'o staat op voornoemde lijst. De kans dat hij inderdaad vertrekt uit Londen, is een stuk groter dan voor Lampard het geval is.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.