Aanvoerder Immers helpt Feyenoord op weg in oefenduel

Reacties

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen ruim gewonnen van SV Honselerdijk: 0-8. Lex Immers was als aanvoerder belangrijk voor zijn elftal.

Aanvoerder Immers helpt Feyenoord op weg in oefenduel

Feyenoord moest het op bezoek bij Honselerdijk doen zonder de vijf Oranje-internationals, waardoor Immers, die deze week zijn contract verlengde, de aanvoerdersband mocht dragen. Hij scoorde tweemaal in de eerste helft en was daarmee samen met Ruben Schaken, die ook een treffer maakte, verantwoordelijk voor de 0-3 ruststand. De debuterende keeper Warner Hahn, die overkwam van FC Dordrecht, hield daarmee zijn doel schoon.

Met acht nieuwe spelers, waaronder debutant Wessel Dammers, in de ploeg bouwde Feyenoord na de hervatting de score uit naar 0-8. Mitchell Te Vrede (twee), Joey Sleegers, Rick Karsdorp en Anass Achahbar zorgden na rust voor de doelpuntenproductie. Karsdorp en Dammers moesten het veld overigens vroegtijdig verlaten met lichte klachten.

Woensdag stond de selectie van Feyenord voor het eerst op het veld onder leiding van Fred Rutten, die het stokje overnam van Ronald Koeman. De oefenmeester gaf toen aan dat hij zijn selectie zo snel mogelijk klaar wilde stomen voor de duels in de kwalificatierondes in de Champions League.

Rutten
Trainer Fred Rutten was blij met de zege. 'De uitslag zegt niet veel, maar ik ben content met wat ik tijdens mijn eerste drie dagen bij Feyenoord heb gezien. Er zit een bepaalde mentaliteit in deze groep en die is goed. Dit is een talentvolle groep. Er is een aantal jongens uit de opleiding aangesloten en je ziet bij hen de potentie. Als zij zich verder ontwikkelen, kunnen we daar misschien dit jaar al de vruchten van plukken.'

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.