Aantal ongeslagen clubs kan snel uitdunnen in 'topweekeinde'

Reacties

Bij de aftrap van het laatste blok wedstrijden voor de winterstop zijn er in de tien sterkste Europese competities nog negen clubs die een ongeslagen status bezitten. Opmerkelijk is dat Duitsland liefst een derde van het aantal 'onverslaanbare' clubs voor zijn rekening neemt.

Aantal ongeslagen clubs kan snel uitdunnen in 'topweekeinde'

In de Bundesliga wachten Bayern München, RB Leipzig en 1899 Hoffenheim nog altijd op hun eerste verliesbeurt. Dit weekeinde staan er met Bayer Leverkusen - RB Leipzig (vrijdag) en Borussia Dortmund - Bayern München (zaterdag) twee interessante wedstrijden op het programma. 1899 Hoffenheim ontvangt zondag hekkensluiter Hamburger SV.

Real Madrid is de enige Spaanse club die nog een maagdelijke nul in de kolom 'nederlagen' heeft staan. Ook De Koninklijke moet zaterdag aan de bak met Atlético Madrid als tegenstander. Tottenham Hotspur is wat betreft ongeslagen status het 'Real Madrid van Engeland'. De Londenaren spelen zaterdag voor eigen publiek de derby tegen West Ham United.

Daarmee zijn de vijf ongeslagen clubs uit de sterkste vijf competities genoemd. Nemen we de hele toptien van de coëfficiëntenlijst van de UEFA in beschouwing, dan voegen ook Benfica, Shakhtar Donetsk, Besiktas en Istanbul Basaksehir zich nog in dit selecte gezelschap. Van alle ongeslagen clubs speelde Shakhtar Donetsk tot nu toe de meeste wedstrijden: veertien.

Nog ongeslagen clubs (toptien competities volgens coëfficiëntenlijst)
Club Competitie Aantal duels
Bayern München Bundesliga 10
Benfica Liga NOS 10
Besiktas Süper Lig 10
1899 Hoffenheim Bundesliga 10
Istanbul Basaksehir Süper Lig 10
RB Leipzig Bundesliga 10
Real Madrid Primera División 11
Shakhtar Donetsk Oekraïense Premier League 14
Tottenham Hotspur Premier League 11
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.