Bayern in afwachting van ongehoorzame Vidal

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge had het nog zo gezegd, maar de waarschuwingen van de voorzitter van Bayern München waren aan dovemansoren gericht. Arturo Vidal speelde dinsdag mee met Chili tegen Uruguay (3-1) en dreigt nu de kraker van komende zaterdag tegen Borussia Dortmund te missen.

Bayern in afwachting van ongehoorzame Vidal

Rummenigge trok vorige week al aan de bel nadat Vidal tijdens het WK-kwalificatieduel met Colombia (0-0) met een van pijn vetrokken gezicht op het veld lag. 'Bayern maakt zich grote zorgen om de gezondheid van Vidal', zei de oud-international in gesprek met Bild. 'We doen een beroep op de Chileense bond om verstandig om te springen met de situatie. De gezondheid van de speler moet op de eerste plaats staan.'

Ondanks de fysieke klachten die Vidal overhield aan het duel met Colombia stond de 29-jarige middenvelder ook dinsdagavond tegen Uruguay weer aan de aftrap, zoals hij zelf al had aangekondigd. 'Ik ga tegen Uruguay spelen, ongeacht wat de situatie is. Ik moet en zal spelen. We hebben de drie punten nodig', zei de sterspeler van Chili, om vervolgens al na 58 minuten het veld te verlaten.

De punten gingen inderdaad naar de kampioen van Zuid-Amerika, maar Bayern zit met de gebakken peren. Volgens Duitse media meldt Vidal zich donderdag in München met een bovenbeenblessure en is zijn inzetbaarheid in het belangrijke competitieduel met Dortmund zeer twijfelachtig. Als onderzoek uitwijst dat dit inderdaad het geval is, zal Rummenigge ongetwijfeld not amused zijn dat Vidal zijn adviezen in de wind sloeg.

Eerder deze interlandperiode zag Bayern-trainer Carlo Ancelotti Kingsley Coman al met een zware enkel- en knieblessure terugkeren uit het Franse trainingskamp. De twintigjarige vleugelspits kan daardoor pas na de winterstop weer in actie komen. De klachten die Arjen Robben na rust aan de kant hielden bij Oranje in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (1-3 zege) bleken mee te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.