Colombia en Chili helpen Argentinië met remise in kraker

Reacties

Colombia en Chili hebben in de kraker in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie doelpuntloos gelijk gespeeld. Door de remise in Barranquilla kan Argentinië later in de nacht goede zaken doen, als de ploeg wint van Brazilië.

Colombia en Chili helpen Argentinië met remise in kraker

Bondscoach José Pekerman verraste door niet Carlos Bacca of Radamel Falcao, maar Miguel Borja als spits op te stellen bij Colombia. De 23-jarige aanvaller van Atlético Nacional kreeg als debutant de voorkeur boven het ervaren duo en beloonde die keuze van zijn trainer vlak voor rust bijna met een treffer. Een vrije trap van James Rodríguez werd door Carlos Sánchez voor de voeten van de spits gekopt, maar hij stuitte met zijn volley op doelman Claudio Bravo.

Na rust kwam Falcao dan toch in het veld. De dertigjarige spits van Monaco maakte daarmee na een afwezigheid van een jaar zijn rentree voor de nationale ploeg. De aanvaller, die in 63 duels voor Colombia goed was voor 25 doelpunten, kreeg het echter ook niet voor elkaar om een gaatje te vinden in de Chileense defensie. Andersom lukte de Chilenen het ook niet om PSV'er Santiago Arias en zijn collega-verdedigers te verschalken.

Hoewel er veel op het spel stond bij het duel tussen de nummer vier en vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep - alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks, de nummer vijf moet play-offs spelen - bleven echte grote kansen uit in Colombia. Het ontbreken van smaakmakers als Alexis Sánchez en Juan Cuadrado deed zich merken. Colombia had met name in de tweede helft de grootste kansen, maar de ploeg kreeg de bezoekers niet op de knieën. Voor Chili was het geblesseerd uitvallen van sterspelers Claudio Bravo en Arturo Vidal nog een flinke domper.

Beide landen schieten weinig op met het gelijkspel in het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez. Chili en Colombia kunnen later in de nacht ingehaald worden door nummer zes Argentinië, dat het in Belo Horizonte opneemt tegen Brazilië. Uruguay en Ecuador spelen om 00.00 uur tegen elkaar.

Woensdag 16 november ontvangt Chili Uruguay, Colombia gaat dan op bezoek bij Argentinië.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 10 21 +14
Uruguay 10 20 +14
Colombia 11 18 +3
Ecuador 10 17 +4
Chili 11 17 +2
Argentinië 10 16 +2
Paraguay 10 15 -2
Peru 10 11 -3
Bolivia 10 4 -15
Venezuela 10 2 -17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.