Aanklager: lege tribune en boete voor spreekkoren Utrecht

De aanklager betaald voetbal wil FC Utrecht bestraffen met tienduizend euro boete en een lege Bunnikside bij het eerstvolgende thuisduel met Ajax. De maatregel is een gevolg van de antisemitische spreekkoren tijdens het vorige bezoek van de Amsterdammers.

Aanklager: lege tribune en boete voor spreekkoren Utrecht

De aanklager startte op 8 april een vooronderzoek naar de uitlatingen van een deel van de FC Utrecht-fans tijdens de thuiswedstrijd van vier dagen eerder tegen Ajax (1-1). Op basis van de beelden, informatie en verklaringen is de club uit de Domstad in staat van beschuldiging gesteld wegens 'het herhaaldelijk uiten van antisemitische spreekkoren door de aanhang van FC Utrecht'.

De discriminerende teksten richting de Amsterdamse bezoekers zorgden vorige maand voor veel ophef. Politici meenden dat het Eredivisie-treffen had moeten worden gestaakt. Volgens de KNVB is dat echter alleen noodzakelijk als de veiligheid van spelers of officials in gevaar komt.

De clubleiding van FC Utrecht ging enkele dagen later al door het stof. 'Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord. Anders hadden wij het gebruikelijke protocol geactiveerd', stelde algemeen directeur Wilco van Schaik in een verklaring.

Van Schaik liet verder weten dat de club alles in het werk zou stellen de daders op te sporen en dat in samenwerking met de KNVB passende maatregelen zouden volgen. FC Utrecht heeft tot maandag 1 juni 12.00 uur de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel van de aanklager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen