Aanklager start vooronderzoek naar spreekkoren Utrecht

De aanklager betaald voetbal is begonnen aan een vooronderzoek naar de antisemitische spreekkoren die tijdens het competitieduel van afgelopen zondag tussen FC Utrecht en Ajax te horen waren. Dat heeft de KNVB woensdag in een persbericht laten weten.

Aanklager start vooronderzoek naar spreekkoren Utrecht

Fans van Utrecht richtten zich zondag met discriminerende teksten tot de Amsterdamse bezoekers. Het Eredivisie-treffen ging echter gewoon door, wat tot verontwaardiging leidde bij politici. De wedstrijd had in hun ogen moeten worden gestaakt. Volgens de KNVB is dit echter alleen noodzakelijk als de veiligheid van spelers of officials in gevaar komt.

Utrecht bood dinsdag al excuses aan voor de bewuste spreekkoren, die de clubleiding zondag waren ontgaan.' Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord. Anders hadden wij het gebruikelijke protocol geactiveerd', stelde algemeen directeur Wilco van Schaik in een verklaring.

De Domstedelingen moeten de aanklager nu informeren over welke stappen ze vooraf, tijdens en de na de wedstrijd hebben genomen. Van Schaik liet gisteren al weten dat de club alles in het werk zal stellen de daders op te sporen en dat in samenwerking met de KNVB passende maatregelen zullen volgen.

Utrecht heeft tot 29 april de tijd om de aanklager betaald voetbal schriftelijk op de hoogte te stellen. De KNVB stelt verder het toe te juichen dat de aanklager betaald voetbal, het Openbaar Ministerie en FC Utrecht gestart zijn met een onderzoek naar het 'grensoverschrijdende incident'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen