Vitesse - Ajax

Vitesse en Ajax delen de punten na enerverende wedstrijd

Op zondag vond een intense confrontatie plaats tussen Vitesse en Ajax in het GelreDome. Beide ploegen gaven alles wat ze hadden en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarbij elke ploeg twee keer wist te scoren.Vitesse wist als eerste het doel te vinden in de 15e minuut. Amine Boutrah schoot de bal met zijn rechtervoet vanaf het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek na een assist van Gyan de Regt, waardoor Vitesse op voorsprong kwam.Ajax liet zich niet kennen en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Josip Sutalo scoorde met een schot met links van heel dichtbij in de linkerbenedenhoek na een voorzet van Anton Gaaei uit een corner in de 42e minuut.In de tweede helft bleef de strijd voortduren. Vitesse nam opnieuw de leiding in de 78e minuut dankzij een doelpunt van Kacper Kozlowski, die de bal met rechts vanuit het midden van het strafschopgebied in het midden van het doel schoot na een snelle counter die werd opgezet door T. Buitink.Ajax gaf echter niet op en wist in blessuretijd toch nog gelijk te maken. Steven Berghuis schoot met zijn linkerbeen vanuit het midden van het strafschopgebied in het midden van het doel in de 93e minuut, waarmee hij de eindstand op 2-2 bracht.De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, met Vitesse 2, Ajax 2. Een enerverende strijd waarbij beide ploegen tot het uiterste gingen. Vitesse staat op de 18e plaats in de Eredivisie met 6 punten uit 34 wedstrijden. Ajax staat op de 5e plaats met 56 punten, ook na 34 gespeelde wedstrijden.