Italië

Empoli - AC Milan

Het duel in het Stadio Carlo Castellani - Computer Gross Arena tussen Milan en Empoli is in 0-3 geëindigd, waardoor Empoli voor de zevende keer op rij niet wist te winnen in de Serie A. Milan begon de wedstrijd goed en nam in de 11de minuut de leiding na een doelpunt van Ruben Loftus-Cheek, op aangeven van Rafael Alexandre da Conceição Leão. Olivier Giroud vergrootte de voorsprong naar 2-0 na meer dan een half uur. Milan vond het doel nog een keer, deze keer via Chaka Traorè, met een assist van Christian Pulisic, in de 88ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft Empoli twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Milan drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. . Tijjani Reijnders (Milan) speelde de hele wedstrijd. Empoli staat op de negentiende positie met 13 punten. Milan staat op de derde plaats met 39 punten. De volgende speeldag speelt Empoli uit tegen Verona. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 13 januari om 18.00 uur. Milan speelt zondag 14 januari om 20.45 uur thuis tegen Roma.