Portugal

Portimonense - Sporting Portugal

Na een doelpuntloze eerste helft heeft Sporting CP het duel met Portimonense in het tweede deel gecontroleerd. Uiteindelijk won Sporting de uitwedstrijd in de Primeira Liga zaterdag met 2-1. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 59ste minuut tot Viktor Gyökeres scoorde, op aangeven van Pedro António Pereira Gonçalves, en zo Sporting CP op voorsprong bracht. Filipe do Bem Relvas Vitó Oliveira maakte in de 69ste minuut gelijk namens Portimonense. Paulinho maakte het beslissende doelpunt na een assist van Hidemasa Morita, in de 80ste minuut. Portimonense heeft voor de vierde keer op rij geen overwinning behaald. In de laatste vijf wedstrijden heeft Portimonense één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Sporting CP drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Portimonense dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Sporting CP met één doelpunt verschil. De volgende speeldag speelt Portimonense op zondag 7 januari om 19.00 uur bij Rio Ave. Sporting CP ontvangt vrijdag 5 januari om 19.45 uur Estoril.