Frankrijk

Lille - FC Nantes

Nantes is met een voorsprong van 1-0 aan de tweede helft begonnen in de Ligue 1-wedstrijd in het Decathlon Arena - Stade Pierre-Mauroy, maar Lille kwam sterk terug en won met 2-1. De score werd na 17 minuten geopend door het bezoekende team via Quentin Merlin. Direct na de rust bracht Jonathan David Lille langszij. Maar Lille had nog tijd voor een extra doelpunt. David vond het net opnieuw met twee minuten te spelen. Nantes heeft voor de veertiende keer achter elkaar geen overwinning behaald. In de laatste vijf wedstrijden heeft Lille drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Nantes één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van Lille dit seizoen. De nederlaag was ook voor Nantes de zesde nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog één ronde voor de boeg staat Lille op de vierde plaats op de ranglijst terwijl Nantes de zeventiende plaats bezet. In de volgende wedstrijd speelt Lille uit tegen Troyes op zaterdag 3 juni om 21.00 uur in het Stade de l'Aube. Nantes speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Angers SCO in het Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau.