Frankrijk

Stade Brest - Clermont Foot

De de Ligue 1-wedstrijd tussen Clermont en Brest zondag eindigde met een 2-1 zege voor de thuisploeg in het Stade Francis-Le Blé. De doelpuntenmakers van Brest waren Honorat en Mounié. Net voor de rust toen Vivaldo Borges dos Santos Neto scoorde, met een assist van Muhammed Cham, voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1. Brest maakte gelijk net voor het fluitsignaal toen Honorat scoorde, op aangeven van Pierre Lees-Melou. Direct na de rust bracht Mounié Brest op voorsprong. Voor de wedstrijd van zondag had Clermont al zeven keer achter elkaar niet verloren. Brest heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Clermont drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Brest dit seizoen. De nederlaag was ook voor Clermont de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil. . Marco Bizot (Brest) speelde de hele wedstrijd. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Brest op de veertiende plaats op de ranglijst en Clermont bezet de achtste plaats. Brest speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Olympique Marseille in het Stade Orange Vélodrome, Clermont treft Lorient in de thuiswedstrijd in het Stade Gabriel Montpied. Beide wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 27 mei om 21.00 uur.