Turkije

Fenerbahçe - Trabzonspor

Fenerbahçe heeft het thuisduel tegen Trabzonspor in de Süper Lig donderdag gewonnen. In het Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi kwam de uitploeg niet meer terug: 3-1. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Michy Batshuayi scoorde in de 11de minuut, op aangeven van Arda Güler. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Luan Peres Petroni en voerde de score verder op met een assist van Miha Zajc. Enner Valencia bouwde de marge verder uit in de 71ste minuut met een assist van Ferdi Kadioglu. Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan milderde de achterstand van Trabzonspor in de 80ste minuut. Maar Trabzonspor was niet in staat om meer te scoren. Voor Fenerbahçe was het de zevende ongeslagen wedstrijd op rij. Fenerbahçe heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Trabzonspor één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Fenerbahçe heeft 71 punten en staat op de tweede plaats, terwijl Trabzonspor met 48 punten de achtste positie inneemt. De volgende speeldag speelt Fenerbahçe op dinsdag 30 mei om 19.00 uur in een thuiswedstrijd tegen Antalyaspor. Trabzonspor ontvangt maandag 22 mei om 19.00 uur Fatih Karagümrük.