Duitsland

Schalke 04 - RB Leipzig

RB Leipzig is bezig geweest met een goede serie in de Bundesliga. In de uitwedstrijd tegen Schalke 04 bleef de club voor de tiende wedstrijd achter elkaar ongeslagen. De wedstrijd in het VELTINS-Arena eindigde in 1-6.

De score werd na 7 minuten geopend door RB Leipzig via André Miguel Valente da Silva.

RB Leipzig vergrootte de voorsprong vroeg in de wedstrijd naar 2-0 toen Benjamin Henrichs scoorde, op aangeven van Dani Olmo, in de 15de minuut.

De uitploeg kwam op 3-0 toen Valente da Silva nog een keer scoorde in de 44ste minuut. Direct na de rust vergrootte Timo Werner de voorsprong van RB Leipzig.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Soichiro Kozuki namens Schalke 04 met een assist van Michael Frey. Maar Schalke 04 was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Met nog zeven minuten te spelen voerde Olmo de score verder op voor RB Leipzig.

De uiteindelijke 6-1 voor RB Leipzig werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Yussuf Poulsen, op aangeven van Kevin Kampl.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Schalke 04 één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl RB Leipzig vier overwinningen en één gelijkspel heeft.

Schalke 04 staat nog steeds laatste met 9 punten. RB Leipzig is de nummer 2 met 32 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Schalke 04 op zondag 29 januari om 15.30 uur in een thuiswedstrijd tegen Köln. RB Leipzig ontvangt vrijdag 27 januari om 20.30 uur Stuttgart.