Duitsland

FC Köln - Werder Bremen

Köln heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Bundesliga. Na vijf wedstrijden op rij zonder zege, is de ploeg na zondag weer op de goede weg dankzij een 1-7 thuiszege op Werder Bremen.

Köln opende de score in de 9de minuut via Linton Maina, met een assist van Ellyes Skhiri.

Köln bouwde de voorsprong vroeg in de wedstrijd uit naar 2-0 toen Steffen Tigges scoorde, met een assist van Florian Kainz, in de 15de minuut.

Zes minuten later bouwde Köln de voorsprong uit naar 3-0 toen Tigges nog een keer de doelman passeerde.

Skhiri vergrootte de marge naar 4-0 na een half uur, op aangeven van Maina.

Denis Huseinbasic bracht in de 36ste minuut de thuisploeg op 5-0, met een assist van Tigges.

Twee minuten later passeerde Niclas Füllkrug de doelman en verkleinde de achterstand tot 5-1. Skhiri scoorde nog een keer in de 54ste minuut, met een assist van Maina.

De 7-1 kwam in de 76ste minuut na nog een eigen doelpunt van Marco Friedl van Köln, wat het eindresultaat was.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Köln één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Werder Bremen twee overwinningen en drie nederlagen heeft.

Met 20 punten staat Köln op de tiende plaats, terwijl Werder Bremen met 21 punten op de negende plek staat.

De volgende speeldag speelt Köln op dinsdag 24 januari om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Bayern München. Werder Bremen ontvangt woensdag 25 januari om 20.30 uur Union Berlin.