Ajax Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen

Ajax heeft vrijdag een 3-2 winst geboekt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie Women.

Ajax kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Chasity Grant opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Ashleigh Weerden.

Liz Rijsbergen bracht in de 38ste minuut ADO Den Haag op gelijke hoogte.

Hoekstra bracht in de 40ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Kay-Lee de Sanders.

Ajax moest verder met tien man nadat Roos Janine van der Veen in de 65ste minuut rood kreeg.

Daniëlle Noordermeer maakte gelijk voor ADO Den Haag in de 79ste minuut.

Vijf minuten later nam Ajax een voorsprong toen Hoekstra nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Sherida Spitse.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Ajax vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl ADO Den Haag drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Ajax dit seizoen. De nederlaag was ook voor ADO Den Haag de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Ajax heeft 30 punten en staat op de tweede plaats, terwijl ADO Den Haag met 16 punten de vierde positie inneemt.

Telstar is de volgende tegenstander voor Ajax in de thuiswedstrijd. ADO Den Haag speelt een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in het Bingoal Stadion. Beide wedstrijden worden op vrijdag 27 januari om 19.30 uur gespeeld.