Spanje

Espanyol - Valencia

Thuisploeg Espanyol en Valencia hebben zondag beiden één punt overgehouden aan de wedstrijd in de Primera División: 2-2.

Spelers van beide teams werden van het veld gestuurd. En moesten de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Gabriel Armando de Abreu zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van José Gayà, en Valencia op voorsprong bracht.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Jose Luis Mato Sanmartín gelijk voor Espanyol.

Met nog nog zeven minuten op de klok scoorde Sergi Darder en kwam op voorsprong voor Espanyol, met een assist van Martin Braithwaite.

In de 85ste minuut werd Marcos André de Sousa Mendonça van Valencia van het veld gestuurd met een rode kaart.

Espanyol moest verder met tien man nadat Braithwaite in de 92ste minuut rood kreeg.

De gelijkmaker voor Valencia werd gemaakt door Eray Cömert.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Espanyol één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Valencia twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het tweede gelijkspel van Espanyol dit seizoen.

Justin Kluivert werd bij de rust in het veld gebracht voor Valencia.

Espanyol staat nu op de zestiende plek met 5 punten, terwijl Valencia de nummer 9 is met 10 punten.

De volgende speeldag speelt Espanyol op zondag 9 oktober om 16.15 uur in een uitwedstrijd tegen Cádiz. Valencia ontvangt vrijdag 7 oktober om 21.00 uur Osasuna.