Duitsland

Schalke 04 - FC Augsburg

Augsburg heeft zondag een 2-3 winst geboekt in de uitwedstrijd tegen Schalke 04 in de Bundesliga.

Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Demirovic scoorde na 9 minuten.

Augsburg kwam op 2-0 toen Demirovic nog een keer scoorde, op aangeven van Mërgim Berisha, in de 21ste minuut.

In de 33ste minuut poetste Simon Terodde met een assist van Dominick Drexler, iets van de achterstand weg voor Schalke 04.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Tom Krauß gelijk voor Schalke 04 met een assist van Drexler.

André Hahn maakte het beslissende doelpunt met een assist van Robert Gumny, in de 77ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-3.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Schalke 04 één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Augsburg drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Schalke 04 dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Augsburg met één doelpunt verschil.

Jeffrey Gouweleeuw (Augsburg) speelden de hele wedstrijd.

Schalke 04 staat na deze wedstrijd met 6 punten op de vijftiende plek, terwijl Augsburg op de tiende plek staat met 12 punten.

In de volgende wedstrijd, op zaterdag 8 oktober om 15.30 uur, speelt Schalke 04 bij Bayer Leverkusen. Augsburg speelt dan thuis tegen Wolfsburg in het WWK Arena.